Τεντώσου… έτσι φτάνεις τα όνειρά σου – Ένας Ύμνος στην Yoga

Γράφει η Νάντια Σανταμούρη – Hatha Yoga Instructor

 

Από την πρώτη στιγμή που η καρδιά σου θα χτυπήσει στον ρυθμό της ζωής, το σώμα σου αρχίζει να θέλει… Η ίδια η καρδιά μέσα από την σύσπασή της οδηγεί στο να τεντώνεσαι για να μεγαλώσεις, να κατακτήσεις τον χώρο σου, να ζήσεις τα όρια του και μετά ξεπερνώντας τα να τεντωθείς για να φτάσεις τα επόμενα.

 

Ένα μικρό… τόσο δα σωματάκι που στριφογυρίζει μέσα στο σώμα της αγάπης, ψάχνει να βρει τα όρια του. Τεντώνει πόδια, χέρια, στρίβει αναποδογυρίζει μέχρι που φτάνει να αγγίξει τον εαυτό του και μετά τα όρια του. Και όταν δεν μπορεί να τεντωθεί πια, η ζωή το σπρώχνει σε μια νέα απόφαση. Σε νέους στόχους και όνειρα… μεγαλύτερο χώρο!

 

Βγαίνεις, γεννιέσαι, τεντώνεσαι πάνω στο σώμα που θα σε θρέψει… τεντώνεις τα χέρια σου στον άνθρωπο που σου χαμογελά, τεντώνεσαι για να δείξεις ότι πονάς… ότι δεν θέλεις…γυρίζεις το κορμί σου όταν ακούς γνώριμες φωνές! Προσπαθείς να στηρίξεις το κεφάλι σου, τεντώνοντας τα χέρια σου στο έδαφος για να δείξεις ότι είσαι εκεί. Διεκδικείς τον χώρο της ύπαρξής σου! Τεντώνεις τα χέρια σου για να πιαστείς από ψηλά και να στηρίξεις τα πόδια σου στην γη, να κάνεις τα πρώτα σου βήματα, για να μπεις επιτέλους στις γόβες της μαμάς, να φτάσεις τα ξυριστικά του μπαμπά.

 

Τεντώνεις τα χέρια σου για να αγκαλιάσεις, να χαρίσεις το πρώτο σου λουλούδι, να πεις πρώτος το μάθημα, να ψηλώσεις, τεντώνεις το σώμα σου περήφανος για τα μπράβο της ζωής…για να γελάσεις με την καρδιά σου γέρνοντας πίσω το κεφάλι! Για να ξυπνήσεις, για να δώσεις, να πάρεις, να δημιουργήσεις.Για να φέρεις με την σειρά σου στον κόσμο μια ζωή! Να φτάσεις κάτι που είναι πιο ψηλά… και το θες γατί το αξίζεις!

 

Παρατήρησε την αναπνοή σου, μια διαδρομή που σε απλώνει στα όρια της ύπαρξής σου! Μια βαθιά εισπνοή… απόφαση ζωής! Παρατήρησε το σώμα σου, θέλει να ακολουθεί την αναπνοή σου, εκφράζεται μέσα από αυτήν… διεκδικεί τον χώρο του στην ζωή! Ταξίδεψε στο νου σου, δες πως τεντώνονται οι κόρες των ματιών σου δεξιά κι αριστερά, πάνω και κάτω, προσπαθώντας να θυμηθείς, να ονειρευτείς… να οργανωθείς! Στάσου για λίγο μέσα στην σιωπή σου…. ένας άπειρος χώρος που τα όνειρα και οι αισθήσεις, τα συναισθήματα και οι σκέψεις μπορούν να φτάσουν τόσο μακριά όσο τα όρια σου, κάθε στιγμή της ζωή σου, σε κάθε νέα θέλω σου, σε κάθε καινούρια κατάκτηση.

 

Το «θαύμα» είναι πως όλο αυτό γίνεται χωρίς να το σκεφτείς, χωρίς να το προετοιμάσεις, γιατί έτσι απλά τεντώνεσαι για να μεγαλώσεις! Στάσου όρθιος, γείωσε τα πόδια σου, κοίταξε ψηλά, τέντωσε τα χέρια σου να πιάσεις τα πιο μακρινά σου όνειρα. Στρίψε τον κορμό σου και ανακάλυψε κι αυτά που βρίσκονται πίσω σου. Φτιάξε ένα ουράνιο τόξο με το σώμα σου και άπλωσε την καρδιά σου κοντά στα πιο μεγάλα σου θέλω. Τεντώσε το χέρι σου βοηθώντας τον άνθρωπο που σε χρειάζεται… Μια ψυχή που ζητά το άγγιγμά σου.

 

Ακολούθησε αυτό που σου δίδαξε ο εαυτός σου… από τότε που ήταν ένα τόσο δα μικρό κορμάκι. Θα τα καταφερεις γιατί πάντα τα καταφέρνεις…  Είναι αυτό που λέμε «Shaκti» που σημαίνει “η πιο λαμπερή εκδήλωση, η ενέργεια του μεγαλείου της ζωής” Συνειδητά… όλο αυτό είναι Yoga!

 

 

 

Πηγή: https://enallaktikidrasi.com

Τεντώσου… έτσι φτάνεις τα όνειρά σου – Ένας Ύμνος στην Yoga
Κύλιση προς τα επάνω