Αρχική / Διατροφή / Super σοκολατένια brownies γλυκοπατάτας χωρίς γλουτένη, αλεύρι, γάλα ή λακτόζη

Super σοκολατένια brownies γλυκοπατάτας χωρίς γλουτένη, αλεύρι, γάλα ή λακτόζη

Αυτά τα super σοκολατένια brownies, έχουν μόνο 220 θερμίδες, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά, ενώ παράλληλα αποτελούν την τέλεια αφορμή να βάλουμε στη διατροφή μας τη γλυκοπατάτα καθώς:

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C που βοηθά στην άμυνα του οργανισμού, και δρα κατά των ελεύθερων ριζών

Περιέχει καροτενοειδή που διατηρούν τα μάτια και το δέρμα υγιή – η πορτοκαλί κυρίως

Είναι πλούσια σε κάλιο, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση

Ο γλυκαιμικός της δείκτης, σε αντίθεση με αυτό που φανταζόμαστε, είναι χαμηλότερος από αυτόν της κοινής πατάτας

 

Συνταγή:

Υλικά:

1/2 κούπα πουρέ γλυκοπατάτας λευκής

1/2 κούπα ταχίνι ή βούτυρο καρπών

1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας/ μέλι /άλλο γλυκαντικό

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

3/4 κούπας αλεύρι αμυγδάλου

2 κ.σ. αλεύρι καρύδας ή όποιο άλλο αλεύρι με ή χωρίς γλουτένη

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 κούπας κακάο σε σκόνη

2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά

 

Για το γλάσο σοκολάτας (προαιρετικό):

400 γρ σοκολάτα με κακάο πάνω από 70%

1 κ.γ. λάδι καρύδας ή μέλι

 

Εκτέλεση

Με τη βοήθεια του μίξερ χειρός, χτυπάμε τη ζάχαρη καρύδας, τη γλυκοπατάτα, και το ταχίνι. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με μαρίζ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20Χ20, τοποθετούμε το μείγμα και ψήνουμε για 20′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Κόβουμε όταν κρυώσει. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα και περιχύνουμε τα brownies

 

Ιωάννα Μανδηλάρη, Ολιστική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και blogger http://www.threpsisnutrition.com
Πηγή: https://www.shape.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*