Αρχική / Ομορφιά / Το οξυγόνο και το δέρμα μας

Το οξυγόνο και το δέρμα μας

Το δέρμα είναι ένας ζωντανός και πολύπλοκος ιστός που αναπνέει και έχει ανάγκη από οξυγόνο. Βρίσκεται δε, σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων ιστών του οργανισμού μας, διότι έχει στην διάθεση του δύο πηγές οξυγόνου. Η μια πηγή είναι το αίμα και η άλλη ο αέρας.

Από το εξωτερικό περιβάλλον, το δέρμα παίρνει οξυγόνο απ’ όλη του την έκταση, που υπολογίζεται περίπου δύο τετραγωνικά μέτρα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται «άδηλος αναπνοή». Είναι μια σημαντική λειτουργία για ολόκληρο τον οργανισμό.

Όμως η άδηλος αναπνοή, παρουσιάζει μια προοδευτική παρακμή με το πέρασμα του χρόνου. Έχει υπολογιστεί μια μείωση της ικανότητας αναπνοής του δέρματος των ενηλίκων περίπου 30%, σε σχέση με τους εφήβους.

Η έλλειψη οξυγόνου στο δέρμα γίνεται κυρίως αισθητή στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού, εμφανίζοντας  ρυτίδες, χαλάρωση και δυσχρωμίες.  Η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας και η σωστή αναπνοή μπορούν να αυξήσουν τη λήψη οξυγόνου στο δέρμα.

 

          TIPS :

  • Η γιόγκα προσώπου ή face yoga είναι ένα πρόγραμμα ασκήσεων που δυναμώνουν τους μυς του προσώπου, αναζωογονούν τα κύτταρα του δέρματος και ενεργοποιούν τους νευρώνες σε όλο το κεφάλι αφυπνίζοντας περιοχές στα όργανα του προσώπου που δεν γυμνάζονται εύκολα
  • Ένα από τα μεγαλύτερα don’ts στην ομορφιάς είναι να μην κοιμάστε με το μακιγιάζ σας. Εάν δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν κοιμηθείτε δε βοηθάτε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει τη διάρκεια της νύχτας και παράλληλα ενισχύετε τα σημάδια της γήρανσης.

 

TAKE CARE BY Ellle_Fa

One comment

  1. Τελεια!ενδιαφέρον πολύ!κάποιο tip για πιο σωστή αναπνοή?!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*